Pieczarki marynowane w occie balsamicznym

SKŁADNIKI:

Składniki:
0,5 kilograma pieczarek
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić. Grzyby wrzucić do gotującej wody na 3 minuty. Odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zasypać solą. Pietruszkę posiekać. Pieczarki przełożyć do słoika. Dodać posiekaną natkę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, pieprz i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pieczarki gotowe do spożycia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Składniki:
0,5 kilograma pieczarek
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić. Grzyby wrzucić do gotującej wody na 3 minuty. Odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zasypać solą. Pietruszkę posiekać. Pieczarki przełożyć do słoika. Dodać posiekaną natkę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, pieprz i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pieczarki gotowe do spożycia.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.