Składniki:
0,5 kilograma pieczarek
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić. Grzyby wrzucić do gotującej wody na 3 minuty. Odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zasypać solą. Pietruszkę posiekać. Pieczarki przełożyć do słoika. Dodać posiekaną natkę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, pieprz i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pieczarki gotowe do spożycia.
Składniki:
0,5 kilograma pieczarek
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić. Grzyby wrzucić do gotującej wody na 3 minuty. Odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zasypać solą. Pietruszkę posiekać. Pieczarki przełożyć do słoika. Dodać posiekaną natkę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, pieprz i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pieczarki gotowe do spożycia.