Niby ryba z pieczarkami

SKŁADNIKI:
-1 opakowanie ciasta francuskiego
-250g pieczarek
-1 cebula
-2 łyżki klarowanego masła
-3 czarne drylowane oliwki
-sól i pierz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę lub w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez chwilę. Odparowujemy wodę, aby pieczarki stały się suche, doprawiamy i studzimy. Na arkuszu ciasta francuskiego wykrawamy nożem rybki. Rybki mogą być w różnych kształtach i wielkościach, ale muszą mieć siostrę bliźniaczkę do pary;) Na rybkę nakładamy farsz pieczarkowy, przykrywamy drugą taką samą. Brzegi dociskamy, a wierzch lekko nacinamy. Pieczemy na złoty kolor ok. 10-15 min w temp. 180 stopni. Gotowym rybkom robimy oko z plasterka czarnej oliwki i podajemy z czerwonym barszczem.
AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.