Rolada serowa

SKŁADNIKI:
-30 dag żółtego sera (twardy, bez dziur)
-20 dag pieczarek
-1/2 pęczka szczypiorku
-1/2 masła
-10 dag serka śmietankowego topionego (podłużny)
-ewentualnie ząbek czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki podsmażyć do odparowania wody. Szczypiorek drobno pokroić. Miękkie masło utrzeć z serkiem topionym, dodać wystudzone pieczarki i szczypiorek. Wymieszać i doprawić solą, pieprzem. Do masy można dodać wyciśnięty ząbek czosnku. W garnku zagotować wodę -wyłączyć i wrzucić ser żółty. Po 30 minutach wyjąć ser i szybko rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozłożyć równomiernie nadzienie, zostawiając trochę wolnego miejsca po bokach (około 2cm). Następnie zawinąć całość jak roladę. Przełożyć na płaski talerz, przełożyć folią i lekko docisnąć. Roladę Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Roladę można spożywać na chlebie lub samą. Przechowujemy ją w lodówce.
AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.