Bigos z pieczarek

SKŁADNIKI:

- 1 kg pieczarek
- o,5 kg kiełbasy
- 1 pierś z kurczaka
- 2 cebule
- słoik przecieru pomidorowego
- około 2 łyżek mąki
- 2 łyżki masła
- ziarenka smaku winiary lub warzylion
- słodka papryka w proszku do smaku
- sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki myjemy i kroimy w paski. Smażymy je na maśle doprawiając lekko solą. Cebulę obieramy i kroimy w pióra.Smażymy na maśle, solimy, podlewamy wodą i dusimy. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka, posypujemy ją słodką papryką (około 1 łyżki) i warzylionem lub ziarenkami smaku. Osobno podsmażamy (bez tłuszczu) pokrojoną kiełbasę. Wszystkie składniki łączymy w garnku, mieszamy .Dodajemy przecier, podlewamy wodą -dusimy. Doprawiamy sola i pieprzem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.