farsz:
0,5 kg pieczarek
0,5 kg kiszonej kapusty
2 łyżki majeranku
1 duża cebula
naleśniki:
1 l mleka
4 szklanki mąki
jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru
Przygotować ciasto na naleśniki mieszając dokładnie wszystkieskładniki.Ciasto odstawić na pół godzinki.
Przygotowujemy farsz.Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Pieczarki również kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do
cebuli.Kapustę dobrze odcisnąć i drobno poszatkować.Dodać od podsmażanych pieczarek i cebulki.Wszystko dusić ok 30 minut pod
przykryciem. Farsz ostudzić. Usmażyć naleśniki. Na naleśnik nakładać 1-1,5 łyżki farszu i zawinąć ( farsz rozkładamy na środku, boki składamy do środka i zwijamy w rulonik). Przygotowane krokiety maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiany kolor. Krokiety podawać z czerwonym barszczykiem.