2 łyżki masła
1 szklanka pokrojonych pieczarek
1/2 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku (posiekany)
2 szklanki posiekanych brokułów
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 szklanka startego sera żółtego
1 jajko
2 łyżki mleka
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Naszykuj pergamin do pieczenia.
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię. Dodaj masło, grzyby i sól, podsmaż 2 minuty. Dodaj czosnek i smaż kolejną minutę (czosnek musi być miękki, ale nie brązowy). Odkładamy patelnię na bok.
Ugotuj brokuły i poczekaj, aż ostygną.
Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój na kwadraty. Równomiernie nałóż pieczarki, brokuły i ser w środku każdego kwadracika. Zwilż brzegi kwadratów wodą i złóż ciasto francuskie na trójkąty, ściśnij brzegi widelcem.
Wymieszaj jajka i mleko. Za pomocą pędzla, delikatnie posmaruj górę ciastek. Wytnij otwór odpowietrzający w górnej części każdego ciasteczka. Piecz 12 do 15 minut na złoty kolor.