Sałatka wiosenna

SKŁADNIKI:

- 15 dag chudego sera białego
- 15 dag chudej szynki
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 pieczarki
- sałata
- 1 jajko
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- 3 łyżki śmietany (z niską zawartością tłuszczu)
- 1 łyżka majonezu

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotowane jajka pokroić w plasterki, ser, szynkę w kostkę. Szczypiorek posiekać, rzodkiewkę pokroić w krążki, pieczarki w kostkę. Wszystkie produkty włożyć do salaterki, dodać śmietanę i majonez, sól, pieprz, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Ułożyć w salaterce liście sałaty, przełożyć sałatkę.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.