Cukinie nadziewane pieczarkowym farszem

SKŁADNIKI:

- 2 duże żółte lub zielone cukinie
- 5 dużych pieczarek
- opakowanie sera feta
- śmietana
- zielona pietruszka 
- pieprz, czosnek do smaku (nie używam soli bo ser jest już dość słony)
- żółty ser na górę
- pomidory w puszce
- suszone zioła (bazylia, oregano)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cukinie przekroić na pół i wydrążyć pestki. Pieczarki podsmażyć na patelni. W misce wymieszać fetę z połową kubka śmietany i posiekaną pietruszką. Gdy pieczarki będą już gotowe dodać je do masy. Następnie wypełnić łódeczki z cukinii powstałym farszem. Ser można pokroić w cienkie paski i położyć na wierzch na przemian tworząc kratkę albo po prostu zetrzeć na grubych oczkach tarki i zakryć farsz. 
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st.C Cukinię zapiekać do momentu aż ser lekko zbrązowieje.
Z pomidorów w puszce przygotować sos(pomidory lekko zmiksować i podgrzać dodając do nich bazylię, oregano, czosnek, pieprz i sól).

Podawać z przypieczoną bagietką.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.