Makaron z kurczakiem i pieczarkami

SKŁADNIKI:
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 10-15 małych pieczarek
  • 400 g piersi kurczaka
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • garść oliwek zielonych mogą być nadziewane pastą paprykową (jeśli ktoś nie lubi można  nie dodawać)
  • oregano
  • słodka papryka
  • sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w paseczki lub kostkę podsmażamy na patelni,dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy oregano,słodką papryką i solą.Smażymy aż kurczak i pieczarki będą miękkie.Dodajemy słodką śmietankę,koncentrat pomidorowy i pokrojone oliwki.Chwilkę jeszcze dusimy,doprawiamy jeśli potrzeba i wrzucamy ugotowany makaron.Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.