SKŁADNIKI:
- 1 woreczek kasza gryczana
- 1/2 szt cebula
- 6 szt pieczarki
- 1 szt marchewka
- 1 łyżeczka masło
- 3 kawałki papryka marynowana
- 3 szt korniszony
- kostka warzywna
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kaszę gryczana gotujemy w woreczku .Po ugotowaniu odcedzamy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cebule kroimy dość drobno . Marchewkę ścieramy na tarce .Paprykę kroimy w paseczki . Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,następnie dodajemy starta marchewkę i pokrojone pieczarki podsmażamy .Kostkę bulionową warzywną nie całą ok 1/3 szt wkruszamy na patelni mieszamy . dodajemy kaszę .Mieszamy i razem podsmażamy .Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę .Podajemy z korniszonem .
AUTOR PRZEPISU: Ewa