Kotlety z pieczarkami i papryką

SKŁADNIKI:

- 0,5 kg piersi z kurczaka
- 15 dag pieczarek
- 1 papryka
- ser żółty
- ewentualnie natka pietruszki
- jajko
- bułka tarta
- margaryna
- sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso myjemy, dzielimy na porcje, rozbijamy tłuczkiem. Kurczaka posypujemy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem. Ser i paprykę kroimy w paski.
Na rozbite tłuczkiem mięso kładziemy pieczarki, paprykę, ser + ewentualnie natkę pietruszki. Kotlety zwijamy, spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy patelnię i smażymy kotlety (na margarynie) z każdej strony na złoty kolor.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.