Roladki pieczarkowe

SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczaka
1 jajko
300g pieczarek
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka mielimy w maszynce lub siekamy drobno w malakserze dodając jedno jajko i przyprawy do smaku, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż woda odparuje, następnie mieszamy z mięsem. Z powstałej masy formujemy podłużne "kiełbaski", umieszczamy je w folii spożywczej którą dokładnie zawijamy roladki. Gotujemy wodę w garnku, solimy i wrzucamy przygotowane w roladki, po minucie zdejmujemy folię i gotujemy 10-15 minut w zależności od wielkości.
Na obiad podajemy na ciepło z dodatkowym sosem pieczarkowym. Po ostygnięciu możemy też pokroić w plasterki i używać jako wędlinę na kanapki lub podać jako zimne przystawki na imprezie.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.