5 jajek
pół litra mleka
2 łyżki cukru
18 dag margaryny
50 dag mąki
1 słoik kapusty kwaszonej
sól
pieprz
kucharek
pół kg pieczarek
pół kg łopatki wieprzowej bez kości
5 dag drożdży
1 cebula
CIASTO: Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ: Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Mięso ugotować, zmielić. Dodać do pieczarek. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.