SKŁADNIKI:
1,5 dużej bagietki
500g pieczarek
3 cebule
3 ząbki czosnku
1 rosołek drobiowy
Delikat do mięs
starty żółty ser
ketchup, majonez
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę kroimy na ćwiartki i następnie na plasterki, pieczarki na pół i na plasterki, czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy około 5 minut cebulę, dodajemy czosnek i pieczarki. Po następnych 5 minutach dodajemy pokruszony rosołek i posypujemy całość przyprawą. Smażymy do momentu, gdy poczujemy, że pieczarki są miękkie. Bagietki przekrawamy na pół wzdłuż i wszerz i nakładamy na nie farsz. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 7-10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podajemy z sosami.
AUTOR PRZEPISU: Bogusia Rybarczyk