Pieczarki faszerowane kozim serem

SKŁADNIKI:

Składniki na 2 osoby:

4 średnie pieczarki

40 g sera koziego sałatkowego

6 suszonych pomidorków z oliwy

1 mała czerwona cebula

1/2 łyżeczki tymianku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Smarujemy oliwą pozostałą po suszonych pomidorkach w oliwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

2. Kozi serek kroimy w bardzo drobną kostkę. Siekamy pomidorki i cebulkę.

3. Składniki farszu mieszamy w miseczce razem z tymiankiem.

4. Nakładamy farsz do kapeluszy pieczarek.

5. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 °C.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.