Jajka z pieczarkami i ananasem

SKŁADNIKI:

4 jajka
    1 duża cebula
    4 krążki ananasa z zalewy
    15 dkg pieczarek
    masło
    szczypior
    do smaku: sól, chili w proszku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w półplasterki. Cebulę obrałam, pokroiłam w cienkie półplasterki. Ananasa, takiego z zalewy, pokroiłam na kawałeczki. Szczypiorek posiekałam.

Na dużej patelni rozgrzałam 2 łyżki masła, wrzuciłam pieczarki i cebulą - smażyłam mieszając aż całość zaczęła się lekko rumienić a wtedy dodałam ananasa i doprawiłam do smaku solą oraz chili. Przełożyłam wszystko na 2 talerzyki a na patelnię wbiłam 4 jajka - delikatnie żeby nie popękały żółtka - usmażyłam je tak aby białko się ścięło a żółtka pozostały płynne. Jajka wyłożyłam na pieczarki. Posypałam posiekanym szczypiorkiem, solą i chili.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.