Zupa pieczarkowa z winem

SKŁADNIKI:

1,5 l bulionu z drobiu może być z kostki

150 ml białego wytrawnego wina

30 dag pieczarek

10 dag ketchupu

oliwa z oliwek

2 dag mąki

natka pietruszki

sól,pieprz,tymianek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oczyszczone pieczarki pokroić w paski ,podsmażyć na oliwie.Bulion zagotować ,dodać pieczarki.Mąką lekko zasmażyć,dodać do zupy.Dodajemy wino,ketchup.Gotujemy kilka minut.Doprawić solą pieprzem,tymiankiem,posypać natka.Podajemy z łazankami lub biszkoptowymi grzankami.
 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.