Pierś nadziewana pieczarkami

SKŁADNIKI:

4 filety z piersi kurczaka
10 dag twardego żółtego sera
30 dag pieczarek
1 cebula
150 ml bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
łyżka masła
sok z cytryny
sól,pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyścić,pokroić.Cebulę posiekać,podsmażyć na maśle,dodać pieczarki,dusić ok 20 min.Doprawić solą i pieprzem.Dodać starty ser.

W mięsie wyciąć kieszenie,skropić sokiem z cytryny,napełnić farszem.Spinać wykałaczkami.Obsmażyć na oleju,wlać gorący bulion,dodać czosnek.Dusić pod przykryciem ok 15 min.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.