Paszteciki z pieczarkami i kapustą

SKŁADNIKI:

pół kg pieczarek
30 dag kapusty kiszonej
pół cebulki
sól wg uznania
pieprz wg uznania
kucharek wg uznania
1 opakowanie (275g) ciasta francuskiego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki poszatkować drobno i podsmażyć na patelni. Posolić i dobrze wymieszać. Cebulę poszatkować i zrumienić na tłuszczu. Kapustę odcisnąć z zalewy i wypłukać. Ugotować. Przecedzić i połączyć z pieczarkami. Wymieszać wszystko dokładnie i przyprawić pieprzem raz kucharkiem. Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, układać farsz i zwijać w rulon. Przecinać co kawałek. Paszteciki wykładać na patelni. Piec w 180 st. aż ciasto się zrumieni.
pozdrawiam

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.