SKŁADNIKI:
na 1 dużą bagietkę:
6 małych pieczarek białych,
4 pomidorki koktajlowe,
1 mała cebula,
4 plasterki grillowanego boczku,
2 plasterki sera żółtego,
łyżka oliwy,
sól, pieprz,
świeża bazylia, rukola, szczypiorek,
kilka ziarenek kapary.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki czyścimy i kroimy na 4 części, cebule kroimy na plasterki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy cebulę, pod koniec dodajemy pieczarki i całość razem podsmażamy. Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Boczek w plasterkach grillujemy, pomidorki kroimy na plasterki, szczypiorek siekamy. Bagietkę przekrajamy na długości i kolejno układamy: ser żółty, gorące pieczarki z cebulą, boczek, bazylię, rukole, kapary, pomidorki. Całość przykrywamy drugą częścią bagietki i zjadamy.
Smacznego
AUTOR PRZEPISU: Monika Lemko