Placki drożdżowe z pieczarkami i rukolą

SKŁADNIKI:

20 g świeżych drożdży
szczypta cukru
250 g mąki
150 g pieczarek
olej
świeżo mielony pieprz
150 g sera koziego
rukola
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W misce mieszamy drożdże z cukrem i 120 ml ciepłej wody. Dodajemy mąkę, sól i wyrabiamy. Ciasto nakrywamy ściereczką, odstawiamy na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do 225 stopni, wyrabiamy ciasto, wałkujemy na cienki placek, kładziemy na natłuszczonej blaszce (jeśli chcesz ograniczyć kalorie- połóż ciasto na papierze do pieczenia)
Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, krótko podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser kozi kroimy w plastry, kładziemy na ciasto i pieczemy przez ok 15 minut.
Na upieczony placek kładziemy pieczarki, rukolę i kropimy niewielką ilością oliwy.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.