Faszerowana papryka z suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą

SKŁADNIKI:

3 papryki
3 suszone pomidory
torebka ryżu
mozzarella (pół)
krojone pomidory (1 opakowanie)
5 pieczarek
1 pierś z kurczaka
1/5 kopru włoskiego
świeża bazylia
przyprawa do kurczaka
chili lub ostra papryka (przyprawa)
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i podsmażamy, zdejmujemy z palnika. Kroimy pieczarki, delikatnie je podsmażamy, dorzucamy do kurczaka. Dodajemy krojone pomidory, pokrojone suszone pomidory, posiekany koper włoski, ugotowany ryż - mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką (lub chili).
Odcinamy górną część papryki, wyjmujemy pestki, wkładamy do papryki farsz dodając do środka pokrojone listki bazylii oraz pokrojoną w kosteczkę mozzarellę. Paprykę przykrywamy "czapeczką".
Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( około 170 stopni, bez termoobiegu) na 15-20 minut. Podajemy z pieczywem lub grzankami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.